Amit eddig nem tudtál a „Mrs. Doubtfire” forgatásáról

Érdekes történet a „Mrs. Doubtfire” forgatásáról, a több ezer méternyi filmszalag fel nem használt tartalmáról, csak mert Robin imádott improvizálni.

A „Mrs. Doubtfire” egy 1993-ban készült vígjáték, melynek főszereplője Robin Williams volt, aki egy elvált apa szerepét játszotta, és női dadusnak öltözik be, hogy több időt tölthessen gyermekeivel. A film forgatása során Robin Williams rendkívüli improvizációs tehetségéről vált ismertté, ami jelentősen hozzájárult a film sikeréhez.

Williams híres volt az improvizációs képességeiről, így a rendező, Chris Columbus gyakran hagyta, hogy szabadon improvizáljon a jelenetek során. Ez azt jelentette, hogy az eredeti forgatókönyvön kívül sokszor több különböző változatban vették fel ugyanazt a jelenetet, Williams minden egyes alkalommal új vicceket és párbeszédet hozott létre, néha már maga sem emlékezett az első verziójára. Ennek eredményeként a film forgatásánál sokkal több filmanyagot rögzítettek, mint általában szokás.

A film bemutatásának 30. évfordulója alkalmából a BI beszélt Columbusszal Williamsszel való együttműködésről, a Williams 2014-es halála előtti utolsó beszélgetésükről, valamint a több mint 900 doboznyi felvételről, ami egy raktárban hever, és egy napon majd felhasználható a színészéről készült dokumentumfilmről.

A Bussines Insider által készített riport a rendezővel a következőket mondja:

 „Robin mindig főnöknek vagy kápónak nevezett. A forgatás felénél komolyan elgondolkodtam azon, hogy vajon tudja-e egyáltalán az igazi nevem, de amúgy meg nagyon hízelgő volt számomra, hogy a fickó, akit istenítek, főnöknek hív. Szóval még a munka elején azt mondta nekem:

‘Hé, főnök, én így szeretek dolgozni, úgyhogy ha benne vagy, akkor csinálok neked három–négy felvételt a forgatókönyv szerint, aztán játsszunk egy kicsit!’

Ezt úgy értette, hogy improvizálni akart.”

A film posztprodukciós szakaszában ez azt jelentette, hogy a vágóknak és a rendezőnek rengeteg anyag állt rendelkezésükre, amiből választhattak. Egyes források szerint a filmnek elég anyaga lett volna akár három különböző verzió elkészítéséhez is, attól függően, hogy melyik improvizációs részleteket használták fel.

Robin Williams tehetsége és az őt körülvevő csapat munkája végül egy olyan film létrehozásához vezetett, ami nem csak kritikai, hanem közönségsikert is aratott, és ma már klasszikusként tartják számon. Williams alakítása, különösen az improvizációs jelenetek, a film egyik legemlékezetesebb és legkedveltebb aspektusává váltak.

A film bemutatásának 30. évfordulója alkalmából a BI beszélt Columbusszal a Williamsszel való együttműködésről, a Williams 2014-es halála előtti utolsó beszélgetésükről, valamint a több mint 900 doboznyi felvételről, ami egy raktárban hever, és egy napon dokumentumfilmmé alakítható. a film elkészítése.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .