A legkisebb „ország”?

Sealand egy mikronemzet, amely a Nagy-Britannia partjaitól keletre, egy II. Világháborús katonai erődön alakult meg.

Sealand a tengeren található. A Roughs Tower, amelyen Sealand alapul, egy mesterséges szerkezet, amelyet eredetileg a II. Világháború idején építettek a brit kormány által a Thames-északi torkolatánál, a brit partoktól keletre

A története 1967-ben kezdődött, amikor Paddy Roy Bates, egy brit üzletember és volt katona elfoglalta a Roughs Tower nevű erődöt, és kikiáltotta a függetlenségét mint „Sealand Hercegsége”. Bates és családja kikiáltották magukat Sealand uralkodóinak, és saját zászlót, címert, és nemzeti himnuszt hoztak létre.

Itt van egy művészi ábrázolás Sealandról, a mikronemzetről, amely egy II. Világháborús tengeri erődön található a North Sea-ban, Anglia partjaitól nem messze. A kép jól mutatja a tengeri erőd robosztus, ipari szerkezetét.

Sealand nemzetközi elismerése vitatott marad, és Nagy-Britannia nem ismeri el hivatalosan. Az évek során számos érdekes esemény történt, beleértve egy rövid ideig tartó „háborút” 1978-ban, amikor német és osztrák állampolgárok elfoglalták az erődöt, de Bates és családja visszaszerezte az uralmat.

Sealand története sokak számára példaként szolgál a mikronemzetek és a nemzetközi jogi státuszok bonyolult és gyakran vitatott világában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .